Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Grethes Healingrom

Regresjon, hypnoterapi og healing

MEDITASJON

Mennesker har alltid søkt stillhet i bønn og meditasjon,og

gjør det fremdeles.Stadig flere verden over er nå i ferd med å oppdage at meditasjon gir økt indre ro,fred,harmoni og

balanse.

Dette skyldes nok at man kommer i

kontakt med seg selv,selve kjernen,essensen,sjelen når man søker stillheten i seg selv.

Når vi i dagliglivet stresser og er opptatt med daglige gjøremål,og ikke minst bekymringer,finner vi sjelden tid til og ro nok til å søke meditasjon.

Men ved å velge å oppsøke gruppesamlinger for meditasjon,tar vi skrittet bort fra det som gjør at vi trenger å finne vår indre ro og fred,bort fra alt som gjør at vi kommer lengre og lengre bort fra essensen i oss selv.

Ved gruppesamlinger er det alltid en som leder deg gjennom den tiden som er satt av,sånn at du ikke trenger å planlegge annet enn å sette av tiden dette foregår.

Gruppen påvirker hverandre sine energier,og siden alle er kommet for akkurat det samme,nemlig å finne ro,da er det lettere å konsentrere seg uten å tenke på at du kunne gjort noe annet akkurat da.

I din egen indre verden kan du først og fremst bli kjent med deg selv og finne dine muligheter,din egen sannhet og visdom.

Du kan komme i kontakt med skapelsens kraft,dine egne beskyttere,som ofte er deg selv og å søke innspirasjon.

Ofte tror vi at vi er det vi finner i materalismen,det sosiale livet og ellers i verden.Men der finnes ikke essensen i oss,den finner vi ikke i den ytre verden,men derimot kun i oss selv.

I meditasjonen,i stillheten vi finner inni oss,oppdager du deg selv,den som er uten ytre påvirkning.

Noen ganger er det sånn at vi hører og noterer oss det som blir sagt om å finne seg selv i meditasjon og hvor bra det er for oss.I teorien er vi stort sett enige,men kan ha vanskelig for å forstå at vi skal klare å integrere dette i oss selv.

Da kan jeg bare si,ut fra egen erfaring,gi det et forsøk,ikke gi opp før du har forsøkt.Ta sjansen, stol på at dette faktisk også vil fungere for deg,bare du gir deg selv tid nok og ikke gir opp for tidlig.

Om du holder fokus på å bli en sann elev under læreprosessen,ved å være villig til å lytte og ta til deg det livet viser deg,uansett hva det måtte være som dukker opp,vil du finne det du søker.

Gjør deg selv åpen for å utvikle ren kjærlighet,sannhet og ydmykhet til deg selv og det livet har å by på,og- som er godt for deg.

Du og alle sammen fortjener det!

Grethe

Meditasjon for meg er..............

For meg er meditasjon en måte å leve på,-en måte i innhente meg selv på.

Jeg opplever å kunne gå inn i meg selv,se,lytte,føle,gi omsorg,av og til tillgi eller akseptere meg selv,for noe jeg opplever som motstand.

Akseptere motstanden og gi slipp.

Jeg kaller det en form for indre rens og healing.

Ikke minst handler det om å bare være,om å lytte til stillheten,kjenne

på sin egen eksistens.

For meg er meditasjon noe som gir økt energi og større selvaksept.

Når jeg kjenner meg ukonsentrert,er trist,sliten,eller noe synes å være ubegripelig,ja da finner jeg en ledig stund(jeg prioriterer tiden)og går inn i min egen verden for en stund,og stenger alt annet ute.

Etterpå kjennes alt mye bedre!

Grethe

ENKEL MEDITASJONSØVELSE.

Sett deg godt til rette i en god stol,på en pute på gulvet eller en annen måte som fungerer for deg.

(å ligge fører lett til søvn)

Trekk pusten dypt tre ganger,inn gjennom nesen og ut gjennom munnen.

Se for deg at du på utpust sender ut alt som måtte befinne

seg av stress,bekymring og annet som virker negativt.

Konsentrer deg så om å slappe av hver del av kroppen etter tur.

Start med føttene,beina,sete,hofte,mage,rygg,armer,brystet,

ansiktet og til slutt hodet.

Si til deg selv underveis:"jeg slapper av helt og fullstendig".

Så konsentrerer du deg om pusten,følg med pusten når den går inn og ut av kroppen din,bli der helt til du har funnet en rolig og rytmisk pusting.

Så lar du ditt fokus gå til tankene dine,observer tankene uten å analysere,la de så drive avgårde bort fra deg,gi slipp på dem.

Gjør dette til du føler at tankene er under din kontroll,-ikke motsatt.

La fokuset ditt gå til din indre kropp.Kjenn etter hvordan den pulserer,kjenn blodet som renner gjennom årene og at hvert

organ har sin egen funksjon.

Alt holder seg selv i gang,alt er i samspill og fungerer som det vidunderlige skaperverket det er.

Vær her litt og opplev deg selv på denne måten.

Takk kroppen din for det den gjør for deg,takk deg selv for å være i denne

meditasjonen.Takk Universet for skapelsen.

Gå tilbake til den ytre kroppen,trekk pusten dypt et par ganger,og kom så tilbake til her og nå,sakte,sakte,og åpne øynene.

Tøm deg selv for alt:

La ditt sinn være fylt med fred.

Mens ti tusen ting stiger og synker,

reflekterer Selvet over deres tilbakekomst.

Hver av dem vokser og blomstrer og

vender så tilbake til kilden.

Å vende tilbake til kilden er stillhet.

som er å oppfylle naturens krav.

Naturens måte er standhaftig.

Kunnskap om standhaftighet er innsikt.

LAO TSU

Se aktivitets-oversikten for meditasjonskvelder hos Grethes healingrom. 


AVSLAPPENDE OG DEILIG TE.

Te laget av sitronmelisseblader er deilig avslappende. Du kan enkelt lage det selv av

innkjøpte blader.Velg økologiske urter,det vil kroppen din sette pris på!

Lag et avkok av 15-20 sitronmelisseblader, som du heller en halv liter kokende vann over.

La det trekke en time og deretter sil det.

Drikk det før sengetid eller før en meditasjonsstund– det virker herlig avslappende!

Meditasjon gir den beste hvile.

Av

Unni Nordbrenden, alternativ.no

Publisert: 23.04.2010

Sliten eller stresset – en høneblund på sofaen gjør godt, men meditasjon ser ut til å gi den beste avspenningen, ifølge forskere ved Universitetet i Trondheim.

Undersøkte hjernebølger Forskjellige meditasjonsteknikker

Det er mange former for meditasjon og mange gode råd om hvordan man kan stresse ned, for å fungere bedre i hverdagen og forebygge sykdom og plager. Noen med åndelig eller religiøst innhold og andre ikke.

Noen av meditasjonsteknikkene er Buddhistisk meditasjon, Transcendental meditasjon, meditasjon basert på Raja Yoga kunnskapen, Acem meditasjon, Kundalini meditasjon, meditasjon knyttet til yoga, Rudolf Steiners teknikker, forskjellig visualiseringsteknikker innen selvutvikling, osv. Felles for teknikkene er at de skal hjelpe en til å øve opp en bestemt sinnstilstand, som innebærer avslapning.

Der er gjort en rekke studier som viser at meditasjon kan ha effekt på bl.a mestring av psykiske og kroppslige reaksjoner på stress, behandling av psykiske og psykosomatiske lidelser, som angst, depresjon, kroniske smerter, forhøyet blodtrykk mm.

Undersøkte hjernebølger

Forskere ved NTNU-Norges Teknisk-Naturvitenskapelig Universitet i Trondheim, har sammen med australske kolleger undersøkt hjernebølger hos folk som slapper av og konkluderer med at meditasjon fungerer bedre enn søvn for å få den beste avspenningen.

-Meditasjon gir dypere avspenning enn vanlig hvile, sier professor Øyvind Ellingsen fra Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU til forskning.no

Under studien ble hjernebølger målt på erfarne mediterende under hvile og under meditasjon. Studien ble gjort på teknikken Acem-meditasjon.

Forskjellige meditasjonsteknikker

I Acem- meditasjon gjentar man en metodelyd i tankene i sittende stilling med god støtte i korsryggen. Lyden skal gjentas så uanstrengt som mulig og uten bruk av taleorganer. Alt annet som skjer i sinnet, tanker, følelser, stemninger, skal bare få passere uten at man styrer det.

Under andre meditasjonsteknikker fokuserer man f.eks. på på pusten eller på et bilde, på en lyd, eller det kan være en guidet meditasjon, chanting osv. Noen foretrekker å meditere sittende, andre liggende.

Flere behandlingsmetoder kan også inneholde meditasjon eller avspenningsøvelser som kan sammenlignes med meditasjon, som feks. psykosyntese, feldenkraismetoden, pusteterapi, visualiseringsterapi, livsveiledning, NLP, regresjonsterapi mfl.

Referanse:

Lagopoulos, Xu, Rasmussen, Vik, Malhi, Eliassen, Arntsen, Saether, Hollup, Holen, Davanger, Ellingsen: Increased theta and alpha EEG activity during nondirective meditation, The Journal of Alternative and Complementary Medicine 2009 Nov;15(11):1187-92, DOI: 10.1089/acm.2009.0113.

Relaterte saker:

Stress ned og hold deg frisk

-Man vil ikke alltid være klar over at stress kan være årsaken til problemer som utilpasshet, konsentrasjonsvansker og aggresjon. Dersom man ikke gjør noe med strukturen i livet kan man utvikle stressrelatert sykdom, sier Anne Brudevold.

Meditasjon hjelper hjertepasienter

En amerikansk studie viser at meditasjon forbedrer helsen til hjertepasienter. Pasienter som deltok i undersøkelsen praktiserte meditasjon 20 minutter daglig i fire måneder og fikk en bedring av blodtrykk og insulin nivå.

Spirituell meditasjon ga best effekt

Ved å sammenligne meditasjon med og uten spirituelt innhold, har man ved en undersøkelse kommet frem til at spirituell meditasjon ga best effekt.

Ved å sammenligne meditasjon med og

uten spirituelt innhold,

har man ved en under- søkelse kommet frem til

at spirituell meditasjon

gir best effekt.

Forskere ved Bowling Green State University i Ohio sammenlignet den mentale og fysiske helseeffekten av meditasjon med et spirituelt fokus, uavhengig av religiøs overbevisning, med meditasjon uten et spirituelt innhold.

Resultatene viste at de som praktiserte spirituell meditasjon var mer avslappet og hadde en mer positiv holdning – var i bedre humør. Dessuten var de helt overlegne på smertetoleranse.

I undersøkelsen deltok 68 personer. Disse ble delt inn 3 grupper. En gruppe fikk undervisning i spirituell meditasjon, hvor man brukte mantraer som f.eks. ”Gud er kjærlighet”, ”Gud er fred”. En annen gruppe fikk undervisning i ikke-spirituell meditasjon, hvor man brukte mantraer som ”Jeg er lykkelig”, ”Jeg er glad”, mens den tredje gruppen fikk beskjed om kun å slappe av. Meditasjon skulle praktiseres 20 minutter daglig i 2 uker.

Både før forsøket og etter de to ukene, undersøkte forskerne humøret til studentene med psykologiske tester. I tillegg gjennomgikk forsøkspersonene en smertetest, som gikk ut på å holde hendene i isvann med kun 2 grader, og holde dem der så lenge man kunne holde ut.

Resultatene viste altså at de i gruppen som praktiserte spirituell meditasjon var mer avslappet. De hadde en mer glad/positivt innstilling, og de tolerete smerten nesten dobbelt så lenge som deltagerne i de to andre gruppene.

Dermed kan det virke som om spirituell meditasjon gir flere fordeler enn meditasjon uten et spirituelt innhold, mener forskerne ved Bowling Green State University i Ohio, USA.

Skrevet av Unni Nordbrenden, Alternativopplysningen - alternativ.no

Kilde: New Scientist, Journal of Behavioral Medicine